Over Iris

Moi. Aangenaam.

Mijn naam is Iris van den Brand. Ik ben 26 jaar en opgegroeid aan de rand van de provincie Groningen, middenin de voormalige Veenkoloniën. Ik heb jaren in de stad Groningen gewoond en woon nu in het fijne dorp Zuidhorn. Ik werk met veel plezier als docent geschiedenis in Leeuwarden maar werk daarnaast veel mee aan historische- en culturele activiteiten in de provincie Groningen. Ook schrijf ik samen met Sanne Meijer een boek over Groninger vrouwen door de geschiedenis heen.

Voor mijn masterscriptie deed ik onderzoek naar de werking van regionale geschiedenis van Groningen in het onderwijs. Deze blog is dan ook het verlengde van mijn masteronderzoek. Mijn liefde voor de regionale geschiedenis van Groningen is namelijk groot. Net als voor schrijven. Op deze blog neem ik jou mee in mijn (historische) reis door de provincie Groningen en probeer ik regionale geschiedenis meer het onderwijs in te krijgen. Doe je mee?

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn avontuur in de Groninger geschiedenis? Dat kan! Volg mij op Facebook, Instagram en Twitter om niets te missen.

Ook kun je me vinden op LinkedIn.

’t Is t laand, woar ik as kind.
Nog niets begreep van pien of zörgen. 

Dat is mien laand, mien Hogelaand.

– Ede Staal

© Iris van den Brand